Nyheter
Vasikkavuoma 20170913

LAG-möte i Vasikkavuoma 13 september 2017

Skriven av: Ylva Ylinenpää Sannemalm, 26 september, 2017

En gråmulen höstdag träffades alla ordinarie ledamöter plus två ur valberedningen för ett LAG-möte och en utvärdering av första verksamhetsåret. Valle Palo kokade köttsoppa till lunch och i pauserna gav han oss även info om verksamheten i Vasikkavuoma ek förening.

Följande projekt prioriterades:

  • Utveckling av motionsspåret i Lannavaara. Projektet syftar till att utveckla ett befintligt motionsspår för skidåkning, promenader och löpning för att även bli en attraktiv led för ridning. Projektägare är Lannis ekonomiska förening som samarbetar med företag inom besöksnäringen och Kiruna kommun.
  • Ändring av den offentliga delen av stödbelopp till ”Jag är en sång mellan dina läppar”. Projekt som ägs av SV i Haparanda. I samband med ansökan om ändring av budget 2016-3755-4 presenterades att NLL skulle bistå med offentlig finansiering 20 000 kr. Det här har visat sig inte vara möjligt. Stödmottagaren Vuxenskolan ansöker därmed om ytterligare LAG-stöd 20 000 kr för att täcka upp hela den offentliga medfinansieringen. Projektets mål och syfte är oförändrat.Vittangi 20170614 IMG_1548

LAG-möte i Vittangi juni 2017

Skriven av: Ylva Ylinenpää Sannemalm, 15 juni, 2017

Lag-mötet den 14 juni 2017 hade vi i Vittangi Folkets hus. Vittangi visade sig från sin allra soligaste sida. Lunchen åt vi hos Englalycka där vi även fick höra lite om Åsa Laaksonens spännande idéer för det går att utveckla landsbygden.

Följande projekt prioriterades:

  • Fight Baza. Ett socialfondsprojekt i Haparanda som via boxning ska erbjuda ungdomar stöd i bl.a. ledarskap och entreprenörskap. En samverkan mellan Korpen, Haparanda kommun, företag m.fl
  • Samverkan för utveckling av besöksnäringen i Tornedalen – Alkuperäinen Lappi. I samarbete med finska Tornedalens leaderområden, erbjuds coching till nystartare, små företag och föreningar som erbjuder tjänster och produkter inom besöksnäringen. I projektet ingår även att organisera en strategigrupp som ska arbeta fram en plan för leder i Tornedalen bl.a. vad gäller skötsel och underhåll. LLU Tornedalen 2020 är huvudman för samverkansprojektet.
  • Ändring av slutdatum och stödbelopp till Pentäsjoki Miljö- och Naturturism.