Ett Tornedalen för alla

Publicerat av: Jessica Wennberg, 9 juli, 2019

Juli är här och i Tornedalen betyder det att man aldrig behöver ha det tråkigare än man önskar.
Marknader, festivaler, loppisar, konserter, fotbollscuper, löpartävlingar, sommarteatrar, konstutställningar och motorträffar avlöser varandra. Det finns något för alla och om du vill kan du enkelt fylla semesterveckorna med fullspäckade program och folkfester. Om du hellre vill spendera sommaren bortom folkmassor, stoj och stim finns det gott om avskilda älvstränder, hjortronmyrar, skogskojor och bergstoppar som du får njuta av i ensamhet.

Vilket du än föredrar har Tornedalen något för dig! Och om du vill ha lite tips på hur du får ut det mesta av sommaren i svenska och finska Tornedalen finns mängder av tips på vår Facebook-sida. Förutom aktuella evenemang kan du bläddra genom albumen Village of the week och A Place to Visit. Där hittar du gott om pärlor och utflyktsmål runt om i området.

För de där lite latare dagarna när fantasin får jobba mer än kroppen kommer här en lista med skön semesterläsning med Tornedalskoppling:

Koka Björn, Mikael Niemi
Vårt värde, Katarina Kieri
I tystnaden begravd, Tove Alsterdal
Dit vägen leder, Rita Simu
Jag reder mig nog, Gerda Antti
Marken, Daniel Väyrynen
Kupé nr 6, Rosa Liksóm
Sms från Soppero, Ann-Helén Laestadius
Se upp Sigge sik!, Helena Renström

 

Vi på Original Lapland passar på att njuta av Tornedalen IRL och stänger kontoret för sommaren efter en spännande vår fylld av aktiviteter. Till hösten är det dags för oss att summera de senaste 18 månaderna och knyta ihop säcken för projektet. Det gör vi genom en workshop med fokus på nätverkande den 5-6 september på Loma-Vietonen i Meltosjärvi. Programmet hittar du här och du kan passa på att anmäla dig redan nu. Den 22 augusti genomförs den sista besöksresan med temat Home stays & visits med start i finska Pello. Här hittar du program och anmälan. Den 2 oktober är det till sist dags för ett slutseminarium (plats och program meddelas senare) där vi berättar om vad som hänt i projektet.

 

Projektledare Jessica Wennberg kommer att gå på en tids föräldraledighet, men har du frågor om kommande aktiviteter eller projektet i övrigt är du varmt välkommen att höra av dig till:
Laura Hokajärvi, laura.hokajarvi@tunturileader.fi
Iina Askonen, iina.askonen@outokaira.fi
Kerstin Sipola, kerstin@tornedalen2020.se

Till dess vill vi passa på att tacka alla som deltagit i våra aktiviteter, som visat upp sina verksamheter och generöst delat med sig av sina idéer. Tillsammans tar vi oss närmare målet om att stärka Tornedalen som ett attraktivt resmål för människor som söker natur- och kulturupplevelser.

«