Vår bästa tid är nu

Publicerat av: Jessica Wennberg, 29 mars, 2019

Frågar du mig så är det nu jag har allra lättast att svara på varför jag älskar att bo i Tornedalen. Med nu menar jag förstås vårvintern – en av de där fantastiska extra årstiderna som just vår del av världen begåvats med. Den som mjukar upp övergången från polarnatt till midnattssol, meterdjup snö till gröna ängar och tjocka istäcken till brusande älvar eller stilla sjöar.

Nu är tiden när skidorna glider lätt på skaren, när man lika gärna kan vända blicken ner i pimpelhålet och försiktigt lirka med sitt spö eller upp mot klarblå himmel och ljumma solstrålar. Värmen och ljuset kommer åter, samtidigt som vi ännu får njuta ett tag av snö, is och vinterns glädjeämnen.

 

Ett av målen med vårt projekt är att inspirera och hjälpa fler att starta företag inom besöksnäringen i Tornedalen. Då riktar vi oss både till alla de driftiga, kunniga människor som redan bor här och kanske vill skapa ännu bättre förutsättningar att fortsätta leva, bo och arbeta på den tornedalska landsbygden. Men vi vill gärna få fler att upptäcka vårt fantastiska område, bosätta sig här och kanske starta sitt eget företag. På så sätt skapar vi både möjlighet till sysselsättning och utrymme för fler att kunna besöka oss som gäster.

 

Nu vill vi gärna ha Din hjälp! Vad skulle du lyfta fram som det allra bästa med att bo och driva företag i Tornedalen?

Vilka platser, saker, traditioner, årstider, människor är de första du tänker på när du ska berätta om det fina med det här området?

Hör av dig med dina tankar och idéer till jessica@tornedalen2020.se så fortsätter vi att utveckla Tornedalen tillsammans.

 

Om du förresten vill ägna kommande helger åt att kika ner i pimpelhålet och hoppas på napp kommer här tips på ett gäng pimpeltävlingar att besöka runt om i Tornedalen.

29 – 31 mars Suurpilkit, Haparanda/Tornio

6 april Vuononappet, Salmis-Kirveskari

13 april Narkenhugget, Iso-Puolamaajärvi

13 april Pimpeltävling, Kitkiöjärvi

14 april Svansteinshugget, Kuittasjärvi

16 april Pimpeltävling, Kuttainen

19 april Soukisnappet, Soukulujärvi

19 april Naakanappet, Naakajärvis

20 april Brohugget, Kuoksu

20 april Pimpeltävling, Matojärvi

20 april Saittanappet, Saittarova

20 april Saivonappet, Saivomuotka

21 april Armasjärvi-nappet, Armasjärvi

21 april Juno-Nappet, Junosuando

27 april Polcirkellandsmästerskapet, Vyöni

28 april Pimpeltävling, Nedre Kuivakangas

1 maj Dubbelnappet, Mettäjärvi

 

Med det önskar vi er en riktigt härlig vårvinter-helg!

«

»