Rivstart!

Publicerat av: Jessica Wennberg, 8 februari, 2019

2019 har kickat igång med besked och innan vi hann blinka var februari redan här. Det är vi i Original Lapland-teamet riktigt glada för, eftersom februari är en månad fylld med härliga, spännande och lärorika aktiviteter. Eller vad sägs om en workshop för att underlätta ditt digitala liv, inspirationsförläsning om växande destinationer, filminspelning och besök hos ett gäng företag som jobbar med en mix av traditionella och moderna aktiviteter? Tycker du det låter spännande är du varmt välkommen att hänga med oss!

På måndag startar vi inspelningen av nästa del i serien Original Lapland möter Urskogen. Vi följer familjen Pekkari och ser vad de gjort för att ta sig några steg närmare drömmen om sitt besöksnäringsföretag. Vill du se första delen hittar du den här.

Nästa måndag (den 18:e februari) är det dags för workshopen Make Digital Easy, där ett gäng proffs guidar oss genom trender, sociala medier, marknadsföringsverktyg, bokningssystem och Bókun. Alla våra projektfinansierade platser är fullbokade i dagsläget, men vill du ändå hänga med kan du göra det till självkostnadspris om 395 SEK/person. Då ingår förutom riktigt vassa digitala kunskaper, även frukost och lunch på Kukkolaforsen Turist & Konferens. Skicka ett mail till jessica@tornedalen2020.se senast söndagen den 10 februari om du vill vara med. Det finns också några tider kvar för att boka en privat rådgivning med Anne Kaakkuriniemi kring online-försäljning och Bókun. Här hittar du det fullständiga programmet för dagen.

Om inte digitala trender är din grej, kanske traditionella och moderna aktiviteter inom besöksnäringen passar bättre. I så fall tipsar vi om vår nästa besöksresa som går av stapeln den 19 februari, runt om i Torneå kommun. Bussen kan man kliva på både i Pello och Ylitornio och du anmäler dig till Iina.askonen@outokaira.fi senast den 13 februari (OBS! förlängd anmälningstid). Resan är kostnadsfri men deltagarna står för sin egen lunch (10 €). Här hittar du programmet för dagen.

Veckan därpå har vi något för alla; då dyker nämligen Sveriges bästa platsmarknadsförare upp i Pajala och ger sina bästa tips på hur man kan utveckla besöksnäring på landsbygden. Missa inte en riktigt inspirerande föreläsning! Alla är välkomna och det är gratis att delta. Efter föreläsningen finns det möjlighet att mingla runt, ställa frågor och komma med idéer. Här hittar du all info om föreläsningen.

För dig som förstår finska och är sugen på att åka utomlands finns det även möjlighet att delta i några av de aktiviteter som ordnas på andra sidan gränsen. T.ex. ett par föreläsningstillfällen kring paketresor och den nya resegarantilagen i Hetta (14/2) och Ylitornio (15/2). Mer information om dessa tillfällen hittar du på vår Facebook-sida @OriginalLapland.

I och med det börjar februari vara över, men misströsta inte. Vi har massor av kul kvar att erbjuda längre fram på våren. Bland annat är det dags för nästa stora gemensamma workshop i Hetta den 24-26 april. Där kommer fokus ligga på matchmaking och en inbjudan skickas ut inom kort. Vill du resa mer ordnar vi en studieresa till Nordnorge den 23-25 maj. Där är resrutten under finslipning och presenteras framöver.

Det är med andra ord dags att ta fram kalendern och boka in datum för vårens aktiviteter, vi hoppas att du hittar något som du gillar!

«

»