Ljusglimtar i novemberdimman

Publicerat av: Jessica Wennberg, 16 november, 2018

Nu är det fredag och dags för en liten rapportering av allt spännande som är på gång i Tornedalen och Original Lapland. Att denna november varit en aning grå är ingen överdrift, men desto mer ljusglimtar händer runt om i olika projekt kopplade till företagande och besöksnäring.

 

Nästa Original Lapland-besöksresa äger rum den 12 december och bjuder på en heldag med temat Hantverk & kultur som reseanledning. Programmet är fullspäckat och innehåller besök som sträcker sig ända från Arthotel Tornedalen i Risudden i söder till European Festival of the Night i Korpilombolo i norr. Hela programmet hittar du här.
Det finns ännu några platser kvar så passa på att anmäl dig senast den 2 december till jessica@tornedalen2020.se.

 

Vi jobbar vidare med strategin för långsiktig utveckling och underhåll av Tornedalens leder. Nästa möte är redan nästa vecka och med oss har vi bl.a. Värmlandsleder och projektet Hållbar vinterturism i Frostviken, som berättar om hur de lagt upp arbetet med t.ex. förvaltnings- och affärsmodeller.

 

Det finns också en hel del annat kul att sätta tänderna i under kommande veckor.

 

  • Den 28 november anordnar Swedish Lapland ett webinar om måltidsturism. Mer info och anmälan hittar du här.
  • Den 30/11-2/12 genomförs för första gången innovationstävlingen Arctic Foodhack genom projektet Mer Nära Mat. Syftet är att skapa nya affärsidéer och lösningar inom livsmedelsbranschen. Här kan du läsa mer om evenemanget.
  • Den 4 december håller LRF i trådarna för en inspirationsdag på Arctic River Lodge i Tärendö. Fokus ligger på marknadsföring och kommunikation och man riktar sig särskilt till företaget med en liten eller ingen marknadsföringsbudget. Mer information om dagen hittar du här.
  • Verksamt.se anordnar ett antal webbseminarier på temat Starta företag, med ämnen som att välja företagsform, F-skatt och moms och företagsnamn. Webbseminarierna går även att se i efterhand. Aktuella seminarier hittar du här.

 

Utöver att sysselsätta dig med alla möjliga intressanta seminarier kommer här några saker att längta efter tills snön anlänt:
– Ljuset
– Snöänglar
– Snölyktor
– Skidföret
– Sparkföret
– Träningspasset bakom snöskyffeln

 

Till dess får en bild från en lite kyligare och soligare Novemberhelg stå för fredagskänslan!

«

»