Ny vecka, ny säsong, ny start

Publicerat av: Jessica Wennberg, 6 augusti, 2018

Augusti är här och även om sommaren ännu dröjer sig kvar några veckor närmar vi oss dag för dag en ny säsong. Hösten innebär för många ett tillfälle för nystart; kanske en ny termin på en utbildning, en ny träningsrutin, tillfälle att lära sig något nytt, en ny garderob eller helt enkelt bara ny energi att ta sig an vardagens rutiner efter sommar, sol och kanske några veckors semester. Det ligger något i övergången från sommar till höst som kickar igång lusten att förändra och göra nya saker. Kanske man har fått tid att planera och strukturera under några veckors vila och ledighet. Kanske nya möten och nya platser snurrat igång kreativitet och fantasi. Kanske är det den klarare, krispigare luften som också ger luft åt nya tankar och idéer.

 

Oavsett vad som gör det är hösten en utmärkt tid att skrida till verket när det kommer till nya planer och idéer för utveckling. Kanske har du en idé om något helt nytt du vill starta? Kanske har du redan en verksamhet som är redo för nästa steg? Kanske har du kört fast i samma spår och behöver nya intryck för att komma loss? Eller bubblar du helt enkelt över av tankar och idéer som du vill dela med dig av?

 

Passa på att kolla in Original Laplands kalender! Vi har bokat in en höst med aktiviteter fulla av inspiration, ny kunskap och nya möten. Häng med oss på besök runt om i svenska och finska Tornedalen. Där företagare, blivande företagare och föreningar får träffa andra inom samma bransch för att få tips och idéer och knyta nya kontakter. Lite längre fram är det dags för projektets första gemensamma workshop. En lunch till lunch-träff på sprillans nya Arctic River Lodge i Tärendö där vi tittar närmare på vad man behöver tänka på för att kunna tjäna pengar på sin idé. Hur utvecklar man en produkt som man sedan paketerar och prissätter? Givetvis är det också ett utmärkt tillfälle för nätverkande och trevligt umgänge. Här nedan kommer några datum att lägga på minnet;

 

15 augusti                                     Besöksresa – Jakt & Fiske                                     Outokaira

https://originallapland.com/events/

1 september                                Besöksresa – Ekoturism & Hållbarhet                Tornedalen 2020

https://originallapland.com/events/

12-14 september                       Struve Route Network conference                      Tornedalen 2020

http://www.tornedalen2020.se/projects/struves-meridianbage

15 september                              Besöksresa – Hästar & Lantbruksdjur                Tunturi-Lappi

https://originallapland.com/events/

18-19 oktober                             The Heart of a Business                                         Our Stories

http://ourstories.info/

26-27 oktober                             Workshop – How to make money on your idea Tornedalen 2020

 https://originallapland.com/events/

 

Hör gärna av dig till jessica@tornedalen2020.se om du vill veta mer om evenemangen.

Hoppas vi ses I höst!

«

»