Field trip #1 Jakt & fiske

Publicerat av: Jessica Wennberg, 17 augusti, 2018

I veckan genomförde vi vår första Original Lapland-besöksresa. Turen gick till Outokairas område och vi besökte ett antal företag på temat jakt och fiske.

En buss fullastad med företagare, blivande företagare och aktiva föreningsrepresentanter fick se allt från fullutrustade skyttecenter, fiskeresorts, timrade skogskojor, stugbyar i varierande storlekar och småskalig restaurangverksamhet med fokus på närproducerat. Tillsammans var vi överens om att det finns massor med häftiga ställen att besöka i vårt område och dessa var definitivt pärlor värda att läggas till ”måste se”-listan.

Inte minst erbjöd resan tillfälle att träffa, småprata och inspireras av andra entreprenörer och under dagen fick ett otal visitkort byta hand.

 

Vill du läsa mer om resan i sin helhet kan du spana in rapporten här:

 

Och lugn – du behöver inte gräma dig om du missade resan, om ett par veckor ges nämligen en ny chans.

Den 1 september är det Tornedalen 2020:s tur och vi gör flera spännande besök på temat Ekoturism och hållbarhet runt om i östra Kiruna och norra Pajala kommuner.

Den 15 september åker vi över till Tunturi-Lappi och träffar företagare med inriktning mot hästar, ridning och lantbruksdjur inom besöksnäring.

Programmen för kommande resor hittar du här:

 

Det finns några få platser kvar så skynda dig att anmäla dig till Jessica@tornedalen2020.se.

«

»