Field trip #2 Ekoturism & hållbarhet

Publicerat av: Jessica Wennberg, 4 september, 2018

Den senaste tiden har ägnats åt att planera, genomföra och summera Original Lapland-besöksresa nr 2 – den första i Tornedalen 2020:s område. Under en solig lördag åkte vi runt i de norra delarna av området och gjorde stopp i både Muonionalusta, Kuttainen och Lannavaara. Vår del av Lappland visade sig från sin allra bästa sida –  både vad gäller väder och värdskap hos besöksmålen!

 

Vi besökte ett antal företag och platser som alla jobbar med olika inriktningar kring ekoturism och hållbarhet inom besöksnäring. Under resans gång fick vi med oss nya lärdomar, kontakter, spännande produkter och massor av positiv energi. Några åkte hem med både fårskinn och kristaller i bagaget. De flesta åkte med fickorna fulla av visitkort och huvudet fullt av idéer.

 

Här kan du läsa den fullständiga rapporten från resan:

 

Ett stort tack till de som tog emot oss, berättade om sin verksamhet, fixade mat och kaffe och svarade på en aldrig sinande ström av frågor! Tack även till alla som deltog på resan och bidrog med bra diskussioner, stor nyfikenhet och härligt humör!

 

Nästa resa går av stapeln den 15 september. Då håller vi till i Kolari, Kittilä och Muonio kommuner och besöker företag med inriktning mot hästar, ridning och lantbruksdjur inom besöksnäring. Programmet för dagen hittar du här:

Ta chansen att hänga med på en spännande dag och anmäl dig så fort som möjligt till laura.hokajarvi@tunturileader.fi eller Jessica@tornedalen2020.se.

«

»