Verksamhetsledare för Lokalt Ledd Utveckling Tornedalen 2020 – Är du den vi söker?

Publicerat av: Ylva Ylinenpää Sannemalm, 3 maj, 2019

Vi söker en drivande, resultatorienterad och erfaren verksamhetsledare att utgöra verksamhetens nav för service och administration.

LLU Tornedalen 2020 är en ideell förening med uppgift att utveckla och stärka landsbygden med glesbygdsorter i Övertorneå, Pajala och delar av Haparanda och Kiruna kommuner. Verksamheten baseras på Leadermetoden som innebär gränsöverskridande samverkan, ett trepartnerskap, mellan ideell, offentlig och privat sektor och finansieras genom insatser från ideella krafter, privata näringsidkare, kommuner/ myndigheter samt EU och staten. Leader-området har en budget på cirka 34 miljoner kronor, dessa pengar är EU- och statsmedel knutna till de antagna landsbygds, social och regionalfond(erna) för tidsperioden 2016-2023.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som är redo att anta en landsortsviktig och spännande utmaning för hela samhället med fokusområde Tornedalen. Som verksamhetsledare för Tornedalen 2020 krävs en god känsla av ordning och struktur, god service och flexibilitet. Du ska vara öppen för att ta in och värdera nya idéer, vara bra på att lyssna och kommunicera. Arbetet kräver att du har god datorvana, kan arbeta under hög grad av självständighet samt att du har erfarenhet av projektledning.

Du är vårt ansikte utåt tillsammans med styrelsen och förväntas vara den sammanhållande länken för hela verksamheten. Du har en transparent och fortlöpande dialog med ordföranden och styrelsen. Du kommer resa en del i tjänsten och besöka alla kommuner inom LLU Tornedalen 2020:s verksamhetsområde på regelbunden basis, det i sig är en av många fördelar med detta arbete – speciellt i fråga om att skapa och utveckla nätverk inom området.

Du förväntas också

– förbereda och föredra verksamhetsplaner och budget

– löpande lägesrapporter till styrelsen digitalt och i samband med sammanträden

– handlägga och bereda projektansökningar via bland annat Jordbruksverkets digitala plattformar

– administration av projekt och övriga omkringliggande uppgifter i förhållande till verksamhetens behov.

– informera om och marknadsföra LLU Tornedalens 2020:s strategi.

– stöd och bollplank för projektägare/idéer.

– vara aktiv och besöka de fyra kommunerna och stötta framtida projektledare i deras ansökningsarbete.

Kvalifikationer

Vi förväntar oss att du har god förståelse och kunskap gällande landsbygdsorters förutsättningar samt att du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska. Kunskaper i meänkieli, finska, engelska och samiska är meriterande men inget krav.

Tjänsten kräver även,

– flerårig erfarenhet av projektledning och/eller egna projekt.

– kunskaper om ekonomi och budgetprocesser.

– viss erfarenhet av att arbeta med offentlig förvaltning och privat sektor, nyföretagande och olika former för småföretagande och ideell verksamhet inkl. finansiering och resursanskaffning.

– vana av självständigt arbete.

– B-körkort och egen bil

Tjänsten är en tillsvidareanställning inom projektperioden. Provanställning kan komma att tillämpas.  Verksamhetskontoret är placerat i Övertorneå. Verksamheten samordnas med fiskeområde Tornedalen Haparanda skärgård  vad gäller administration. Anställning kan påbörjas sept – okt 2019, efter överenskommelse.

Din ansökan där du anger löneanspråk vill vi ha oss tillhanda i form av ett personligt brev med CV till adress: LLU Tornedalen 2020, c/o Roland Haapalahti, Neistenkangasvägen 45, 957 93 Pello.

För mer information kontakta ordförande Roland Haapalahti tel. 070-3277440, eller genom föreningens hemsida www.tornedalen2020.se. Ansökan skall vara oss tillhanda senast 31 maj 2019. Vi tar inte emot ansökan via e-post.

«

»